Windows pe MAC cu proocesor ARM

 Hai să fim serioși, ideea de a avea Windows 11 pe un Mac poate părea ca o chestie total înșelătoare, dar iată că tehnologia face minuni și acum chiar poți să te joci de-a Windows-ul pe un Mac, folosind soluția Parallels Desktop. Desigur, asta e valabil doar pentru Mac-urile cu procesor ARM, nu pentru cele Intel.

Deci, acum ai toate aplicațiile tale preferate care rulează pe Windows și care nu erau disponibile pe Mac-uri, asta în cazul în care nu ești suficient de cool să folosești doar soft-uri și tool-uri pe care le poate rula Mac-ul tău. Hai să fim onești, toată lumea știe că unii dintre noi avem job-uri importante și avem nevoie de anumite programe care rulează doar pe Windows, de exemplu Minesweeper sau Solitaire. Și cum Parallels a reușit să ruleze Windows 10 deja, de ce nu ar fi putut să treacă la Windows 11, pentru a ne permite să trăim experiența completă a Windows-ului 11, inclusiv cu cele mai noi și strălucitoare bug-uri?

Versiunea 18 de Parallels Desktop e de acum aici, ceea ce înseamnă că poți să încerci să instalezi Windows 11 Pro și Enterprise pe Mac-ul tău cu procesor M. Doar să ai o licență de Windows, evident, și să folosești un Windows Subsystem for Android, care e ca un fel de Jocurile Olimpice ale emulării, dar pentru software-uri Windows. Și astfel, poți să ai și acces la aplicații Android, care pot fi instalate prin Amazon App Store și rulate pe Mac-ul tău.

Totuși, trebuie să fii conștient că nu totul merge ca uns, adică nu poți rula aplicații care sunt construite pentru Windows 32 bit ARM, DirectX 12 sau OpenGL 3.3. Dar hey, cine mai folosește așa ceva în ziua de azi, nu? Parallels Desktop necesită și 600 MB spațiu de stocare, așa că va trebui să faci un pic de loc pe Mac-ul tău, dar asta e un mic sacrificiu pentru a te putea bucura de Minesweeper pe un Mac. În orice caz, cel mai important lucru e că acum ai opțiunea de a rula Windows 11 pe un Mac, în caz că ți-ai pierdut vreo parolă și vrei să resetezi parola de administrator pe Windows. Și astfel, Mac-ul tău devine o mașinărie și mai versatilă pentru dezvoltatori și pentru toată lumea care iubește un pic de aventură tehnologică.